T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - 75. Yıl Sefaköy İmam Hatip Ortaokulu

Kişisel Verilerin Korunması Konusunda Bilinçlendirme

Kişisel Verilerin Korunması Konusunda Bilinçlendirme

Kişisel verilerimiz; ismimiz, adresimiz, doğum tarihimiz ve hatta fotoğraflarımız gibi bilgilerdir. Bu bilgiler, sadece bizimle ilgili olduğu için özel ve önemlidir.

Ancak, bazen kötü niyetli insanlar bu bilgileri çalmaya veya kötüye kullanmaya çalışabilirler. Bu nedenle, biz de kişisel verilerimizi korumalıyız. Ne yapabiliriz? Örneğin, internetteki bilgilerimizi paylaşmadan önce dikkatli olabiliriz. Ayrıca, kimlik bilgilerimizi yabancılara vermemeliyiz. Eğer birisi bizden bilgi istiyorsa, önce annemiz veya babamızla konuşarak doğru kararı vermemiz gerekiyor.

Unutmayalım ki, kişisel verilerimizi korumak için hepimizin bir görevi var.

 

Neyi Paylaşacağına “Sen Karar Ver”

Tıpkı günlük hayatında olduğu gibi başkalarıyla paylaşmak istediğin ve istemediğin şeyleri dikkatli bir şekilde seçmelisin. Paylaştığın verilerinin senin zararına kullanılabileceğini unutma!

 

İnternetteki Kişiler Her Zaman Dost Değildir!

Sosyal medya veya uygulamalar aracılığı ile tanıştığın kişiler çoğu zaman dost canlısı olmayabilir. Bu kişiler senden fotoğraf, video, adres, okul adı gibi bilgilerini istediğinde paylaşmadan önce çok iyi düşünmelisin.

 

İnternette Paylaştığın Bilgiler Asla Kaybolmaz!

Sen sildiğini düşünsen de internette paylaştığın hiçbir şeyin kaybolmayacağını bilmelisin. Bunlar bir gün karşına farklı şekilde çıkabilir. Bu yüzden sonradan pişman olacağını düşündüğün görüntü ve bilgileri paylaşmamalısın.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.04.2024 - Güncelleme: 15.04.2024 13:19 - Görüntülenme: 18
  Beğen | 0  kişi beğendi